Vincent van Gogh (geboren in 1853 in het Nederlands) was een van ‘s werelds grootste schilders. Hij was onbekend in zijn leven en was op jonge leeftijd een leraar. Van Gogh begon schilderen op 27-jarige leeftijd en creëerde al zijn meesterwerken in slechts 10 jaar. Gedurende deze 10 jaar heeft hij 900 schilderijen overgenomen, met name sterrige nachtverf. De meeste van Van Gogh’s belangrijkste schilderijen, waaronder hetzelfde schilderij, werden in zijn laatste twee jaar getekend. Interessant genoeg heeft hij gedurende zijn leven slechts één schilderij, de Rode Wijngaard, voor 400 dollar verkocht en de koper was ook de zus van een van zijn vrienden. Van Gogh stierf in 1890 om 37. Hij trok 90 schilderijen in de laatste 60 dagen van zijn leven, die uiteindelijk zijn kogels op 29 juli verwondde en de volgende dag in een guesthouse overleed. In tegenstelling tot populair geloof, heeft hij geen zelfmoord gepleegd, maar een shotgun van een gebrekkig geweer werd door twee tieners geschoten en hij was verantwoordelijk voor het schot om ze te redden.
Samen met Van Gogh’s reputatie als een gekke schilder, en nadat zijn oor werd afgesneden, werd hij naar een gek huis gebracht. Historische bronnen zeggen dat Van Gogh een kinderdagverblijf schilderde toen hij in een psychiatrisch ziekenhuis was, en dit is een van Gogh schilderij uit het raam van zijn kamer. Kan de psychische ziekte van Van Gogh mij helpen om de betekenis van het nachtschilderen te vinden? Hij zegt tegen zijn broer over dit schilderij:

Kijk, ik zie nog een droom. En op dit moment leunen de zon, de maan en de 11 sterren naar mij toe.

Van Gogh: tussen impressionisme en expressionisme

Helaas, naast de mensen die de ooren van Van Gogh hebben gehoord en dachten dat hij boos was, hadden de kunstcritici ook dezelfde mening op die tijd. Op dat moment waren de critici zeer effectief op het succes of mislukken van een artiest. Kritici zijn ervan overtuigd dat Van Gogh’s schilderijen gek zijn, rauw en kinderachtig zijn, en dat hij ook gek is. De reden hiervoor was dat zijn schilderijen niet lijken op schilderijen van dat tijdperk, die meer lijken op een foto en een realistisch beeld van het landschap. Terwijl de 19e-19e eeuwse schilders meer geïnteresseerd waren in het uitbeelden van realistische beelden, werd Van Gogh getrokken op tekeningen die overdreven en uitgesproken waren en wilde zijn innerlijke gevoelens en opwinding uitdrukken. Zijn schilderijen, net als het schilderij van de nachtkastje, waren ver weg van zijn tijd en openen de weg voor de opkomst van expressionisme in de vroege twintigste eeuw, maar zijn schilderijen werden toen niet beschouwd. Het gevoel van isolatie en uitdagende van Gogh is weerspiegeld in zijn sterrenhemel.