Sahar is geboren op een regenachtige avond, op 13/6/1384. Op 2 jarige leeftijd sprak hij helemaal. Zijn leeftijd was 6, en zijn ouders zonden hem naar een kleuterschool. In de kleuterschool leerde hij schilderen en schilderen. Voorschoolse en begeleidingskursussen met goede cijfers. Zijn eerste grote probleem in het leven was dat hij niet wist wat veld om te studeren. Onder leiding van zijn ouders koos hij de computer. Het eerste jaar heeft hij het examen niet geaccepteerd, maar omdat hij nog steeds de tweede middelbare school was, kon hij de universiteit niet betreden. Het volgende jaar werden ze in hun eigen stad geaccepteerd. Het tweede semester van een van haar klasgenoten vroeg haar. Hij voelde dat, sinds hun gezinnen hoog waren, hij na afstuderen positief antwoord kon geven op dit. De jongen werkte bij een pistache importeur. Na een tijdje werd het gevonden voor Dawn. Die twee dagen werkte 12 uur. Na vier jaar van hun gezamenlijke leven was de komst van Nefrosomy aan hun tweepersoonsfamilie. Een gouden haarjongen die haar homoseksueel noemde, omdat de opa van haar grootvader Homayoun was. Hemayon groeide op. Zoveel als zijn toestand op 21-jarige leeftijd was als zijn vader’s conditie precies toen hij getrouwd was. Homayoun getrouwd. Sahar was niet blij om zijn bruid te zien. Hoewel lachen bij de bruiloft, was het zwaar beïnvloed. Voelde oud. Dit gevoel werd versterkt door de rimpels om haar ogen te zien. Sahar is overleden op 47-jarige leeftijd uit een hartaanval.

Hij was een man, en hij begreep alleen de zorg van het leven en keek altijd onbewust iets aan dat hij niet kon begrijpen.

Hij heeft nooit de naam van Sartre gehoord. Hij wist niet wat de intellectuele uitdagingen van het kind betekende. Hij zag Rainbow niet in zijn leven. Het maakte hem niet uit hoe het eerste gedicht hij leest. Kan de bloesem van appels niet herkennen van peren. Kijk nooit naar de vorm van de wolken. Zag de zee niet eens.

‘Wie heeft de zee niet gezien, wat heb je van zijn leven begrepen?’ *

Misschien was dit omdat in zijn kindertijd zijn bijdrage aan de natuur alleen de bomen van het park was. Of misschien de bruid van Eid. Nog nooit oude meubels gebruikt met een paar kleine kuikens. Hij hoorde alle verhalen opgenomen, niet van zijn moeder’s moeder voor het slapen gaan. Er was niet eens een verdwaalde hond in hun steeg om stenen erin te gooien. Hij had geen spijt van een fiets.

Dag van de dood van Sahar, dochter van Homayoun. Ze werd vernoemd naar de opa van haar grootvader.

* Forough Farrokhzad